Τρόφιμα
Ο νομός Kagoshima έχει μια ξεχωριστή και πλούσια κουλτούρα τροφίμων. Ο ζεστός
καιρός και τα ποικίλα περιβάλλοντα επιτρέπουν στη γεωργία και την
υδατοκαλλιέργεια της Kagoshima να ευδοκιμήσουν και να αποκτήσουν πανελλαδική και
παγκόσμια αναγνώριση για μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα. Πολλά εστιατόρια γύρω
από το Kagoshima διαθέτουν τοπική κουζίνα της επαρχίας Satsuma. Η δημοφιλής
κουζίνα περιλαμβάνει την τοπική γεωργία όπως το kibinago sashimi (ρέγγα με
ασημένια ρίγανη), το θάνατο Amberjack, το κιμωλίκι kampachi, τα προϊόντα μαύρης
ετικέτας όπως το βούτυρο kuro-ushi Wagyu, τα χοιρινά πιάτα kuro-buta Berkshire
και το κοτόπουλο kuro-Satsuma jidori ως πρώτες, sashimi κοτόπουλου)? καπνιστό
χέλι, keihan και miki (γάλα ρυζιού που έχει υποστεί ζύμωση και καταναλώνεται
μεταξύ των κατοίκων των νησιών Amami).